Crna Gora ponovila zahtjev Srbiji za izručenje Svetozara Marovića

Foto: Tanjug/URA/Arhiva

Crnogorska Vlada je obnovila danas zahtjev Srbiji za izručenje Svetozara Marovića, izjavio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

Abazović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da, s ciljem stvaranja boljih odnosa sa Srbijom, Vlada Crne Gore smatra da je opravdan zahtjev za izručenje čovjeka, “koji je personifikacija kriminala”.

“Krajnje je kompromitujuće da Marović, koji je priznao da je na čelu kriminalne grupe, slobodno šeta drugom državom, a njegov sin obavlja aktivnosti u biznisu”, naveo je Abazović.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, Vladimir Leposavić, rekao je da je zahtjev DHL-om poslat, uoči konferencije za novinare.

On je podsjetio, da je prethodna Vlada već jednom slala molbu za izručenje Marovića.

“Poslije te molbe, prethodna vlast je slala i dvije urgencije. Sada imamo da se drugi put uručuje molba. Nije u praksi međunarodnih odnosa da se molba ponavlja u razmaku od godinu, ali ni da susjedna država ne odgovori službenim putem na zahtjev. Pošto se to do sada nije desilo, iz razloga koje mi ne možemo znati, mi ponavljamo ovu molbu”, rekao je Leposavić.

Crna Gora je za Marovićem 2017. godine raspisala Interpolovu potjernicu, jer nije dostupan toj zemlji, gdje treba da odsluži kaznu zatvora od tri godine, na koju je osuđen 2006. godine, zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i nanošenja milionske štete budvanskoj opštini.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos