Nova godina: Građani Sidneja će čuveni vatromet u luci gledati od kuće

Foto: Reuters

Vlasti Sidneja, jednog od gradova koji među prvima dočekuje Novu godinu, uz poznati vatromet sa mosta nedaleko od zgrade Opere, zabranile su veća okupljanja tokom “najluđe noći”, usljed pandemije virusa korona.

Od sredine decembra, broj zaraženih virusom korona u sjevernom dijelu Sidneja je u porastu, a vlasti su uvele stroge mjere blokade do 9. januara.

Premijerka države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan, objavila je zabranu okupljanja u centru Sidneja. Ograničeni su skupovi u javnosti do 50 osoba.

“Ne želimo da tokom novogodišnje noći stvorimo bilo kakve super prenosnike bolesti. Tokom novogodišnje noći neće biti okupljenih na obalama oko sidnejske luke”, naglasila je ona.

U taj dio Sidneja, tokom Nove godine, moći će da idu samo mještani sa dozvolama. Domaćinstvima širom Sidneja je dozvoljeno da primaju do deset osoba.

Australijski ministar zdravlja, Greg Hant, podržao je mjere zabrane u Sidneju.

Od početka pandemije, zahvaljujući brzom zatvaranju granica, blokadama, masovnim testiranjima, socijalnoj distanci i visokoj mjeri poštovanja regulativa, Australija je registrovala nešto više od 28.300 zaraženih, uz 908 umrlih od kovida 19.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos