Od Vilta Čemberlena do Nikole: Na Jokićev podvig se čekalo 52 godine!

Foto: Reuters/Denver Nuggets Twitter

Srpski centar je fenomen za sebe…

Nijedan centar NBA lige nije imao 18 asistencija na jednoj utakmici, od davne 1968. godine i čuvenog Vilta Čemberlena.

To je zvaničan podatak NBA lige i on zapravo kaže, da se na ovakav učinak nekog centra u najjačoj ligi sveta čekalo čitave 52 godine.

Eto, koliko je dobar bio Nikola Jokić protiv Hjustona.

Igrao sam tako, pokušavajući da pronađem otvorene igrače. Trener mi je dao slobodu da to radim”, rekao je Srbin posle meča.

Vanserijska partija srpskog centra je ovog puta krunisana prvom pobedom Denvera ove sezone. Protiv Los Anđeles Klipersa, Nikoli Jokiću je nedostajao skok da ponovi rekord Medžika Džonsona, star 38 godina.

Utakmicu je završio sa 19 poena, 12 skokova i čak 18 asistencija.

Nisu izostale ni pohvale od saigrača. Džamal Marej je bio oduševljen posle utakmice.

Osamnaest asistencija je mnogo. Neverovatno je šta on može sve da uradi. I tako je smiren zbog toga. Ako niko nije slobodan, on odigra lagano jedan na jedan, lagan posao“, impresioniran je Marej.

Kao i svi mi ljubitelji košarke.

I ne samo da je dominirao u asistencijama, već se i izjednačio po broju tripl-dablova sa legendom Nagetsa, Fetom Leverom. Sada ih obojica imaju po 43. Najviše u istoriji franšize.

Mislim da njega nije briga protiv koga igra. Da li je to visok, nizak igrač, on igra isto svake večeri. Zato je veliki igrač. Čini sve oko sebe boljim“, rekao je Majkl Meloun.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos