SAD – tehnologija: Radnici “Gugla” osnovali sindikat

Foto: Pixabay

Više od 200 radnika kompanije “Gugl”, u SAD, formiralo je sindikat, objavili su u autorskom tekstu u “Njujork tajmsu” lideri sindikalne organizacije.

“Radnički sindikat Alfabet” želi da osigura da zaposleni rade za poštenu zaradu, bez straha od zlostavljanja, odmazde ili diskriminacije”, navodi se u objavljenom tekstu.

“Gugl” za sada nije odgovorio na Rojtersov zahtjev za komentar.

Većina zaposlenih, koja je pristupila sindikatu, radi u kancelarijama u San Francisku, a jedan u Kembridžu. Organizacija je otvorena za stalno zaposlene i za one koji rade na vremenski oročene ugovore.

“Ovo je istorijski trenutak – prvi sindikat u jednoj velikoj tehnološkoj kompaniji, sastavljen od radnika i za sve tehnološke radnike. Mi smo izabrani predstavnici, odlučivaćemo demokratski, plaćaćemo obaveze i imaćemo obučene organizatore da bi svi zaposleni u `Guglu` znali da mogu da sarađuju sa nama, ako žele da vide da njihova kompanija održava njihove vrijednosti”, napisao je Dilan Bejker, softverski inženjer u “Guglu”.

Sindikat je osnovalo 227 radnika “Gugla” i matične kompanije “Alfabet”. Oni će izdvajati jedan odsto godišnje zarade za članarinu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos