UAE: Srpske stjuardese proslavile Božić u Abu Dabiju

Foto: SRNA

Srpske stjuardese su proslavile danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Stjuardesa, Tanja Pašalić iz Bijeljine, rekla je da su se u grčkoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Ilije u Abu Dabiju, jutros pričestile i potom pripremile svečani ručak za svoje goste iz drugih dijelova svijeta, kojima su objasnile srpske pravoslavne običaje.

АБУ ДАБИ, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ – Српскa стјуардесa Тања Пашалић.

 

U Abu Dabiju postoji nekoliko pravoslavnih crkava, poput grčke, ruske i egipatske.

Pašalićeva je rekla da je pravoslavni monah u grčkoj Crkvi Svetog Ilije, iako danas u toj crkvi ne praznuju, došao na poziv stjuardesa i pričestio ih.

АБУ ДАБИ, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ – Српске стјуардесе Тања Пашалић и Валетина Шпегар прославиле су данас у Уједињеним Арапским Емиратима најрадоснији хришћански празник – Божић.

 

“Zanimljivo je to da je ovaj monah sirijsko-libanskog porijekla. Na ovaj način, iako nemamo mogućnosti kao u svojoj zemlji, želimo da čuvamo srpske pravoslavne običaje i tradiciju”, navela je Pašalićeva.

АБУ ДАБИ, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ – Грчка православна Црква Светог Илије у Абу Дабију.

 

Osim Srpske pravoslavne crkve, Božić 7. januara proslavljaju Ruska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija, Sveta Gora, starokalendarci u Grčkoj i egipatski Kopti, koji kao svoj bogoslužbeni, poštuju julijanski kalendar.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.