Partizan krenuo sa pripremama…

Foto: FK Partizan/Star sport

Radna etika na maksimumu: Banjak stigao pre svih stranaca, Bajbek se priključuje sutra. Ostali Partizanovi legionari od ponedelja na treninzima, Stanojević krenuo sa čak 35 igrača!

Prošle su tri sedmice zimskog raspusta, pojedinci su se već uželeli fudbala. Čak obradovali pretpostavljene u Partizanu, ranije od predviđenog roka su u Beograd stigli Maki Banjak i Žan Kristof Bajbek.

Kamerunski štoper je već u Sportskom centru „Zemunelo“, od prvog dana biće na raspolaganju treneru Aleksandru Stanojeviću, koji će koliko od subote moći da računa i na tokom jeseni povređenog francuskog napadača. Za obojicu je važilo da imaju pravo na tri dana viška, mogli su komotno da se 11. januara pojave na treningu crno-belih (kad i Sejduba SumaBibras Natho i Takuma Asano), ali su pokazali visok stepen radne etike i doputovali u Srbiju pre vremena. Možda u nameri da poprave status, jer se traži model rastanka sa Banjakom, kako bi se otvorilo mesto za angažovanje novog stranca u ofanzivi, a ni sam Bajbek nije baš siguran u očima stručnog štaba zbog učestalih povreda.

Inače, trener Aleksandar Stanojević je okupio čak 35 igrača na početku priprema za prolećni deo sezone. Među njima je novajlija iz Voždovca Marko Živković (potpisao ugovor do juna 2023. godine), te petorica talenata koja su igrama i ponašanjem tokom jeseni zaslužili prekomandu u prvi tim. U pitanju su golman Teleoptika, Lazar Slavković (2002), napadač omladinske selekcije Marko Milovanović (2003), kao i izdanci „klase 2004“, ofanzivi Mihajlo Petković i Vanja Vlahović, kao i špic Samed Baždar (2004).

Partizan će do 15. januara trenirati u Beogradu, posle čega odlazi na pripreme u Tursku. Predviđeno je da do 29. januara, tokom boravka u Beleku, odigra pet kontrolnih utakmica.

SPISAK IGRAČA PARTIZANA NA POČETKU PRIPREMA ZA PROLEĆE 2021.

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Lazar Slavković;

Defanzivci: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Periša Pešukić, Svetozar Marković, Maki Banjak, Bojan Ostojić, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić;Ž

Vezisti: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Bibars Natho, Milan Smiljanić, Lazar Marković, Filip Stevanović, Aleksandar Lutovac, Sejduba Suma, Lazar Pavlović, Denis Stojković, Nemanja Jović, Takuma Asano, Miloš Jojić, Nikola Čolić, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović;

Napadači: Žan Kristof Bajbek, Filip Holender, Nikola Štulić, Marko Milovanović, Samed Baždar,:

NAPOMENA: Suma, Natho i Asano će se ekipi priključiti u ponedeljak.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.