NBA: Jokić na skok do novog tripl-dabla!

Foto: Reuters

A imao je i pravu podršku. To je Denver kakav priželjkuje Majkl Meloun – 103:115.

Bio je Nikola Jokić na korak od tripl-dabla, a na kraju mu je samo jedan skok nedostajao protiv Filadelfije dag a i kompletira. Da je Majkl Meloun ubacio u poslednjoj deonici Nikolu u igru, verovatno bi srpski centar uspeo da naniže peti tripl-dabl ove sezone.

Denver je gostovao Filadelfiji koja nije računala na sve igrače, bio je domaćin desetkovan zbog korone (devetorica igrača nisu igrača, između ostalog i Embid), a Nagetsi su to iskoristili pokazali kako mogu da igraju. Jokić je briljirao po običaju, ali je ovoga puta dobio pravu podršku i to je put kojim Denver priželjkuje da ide – 103:115.

Nikola je brzo ispunio dvocifrenim brojevima u poenima i asistencijama, čekali su se na kraju skokovi, a na kraju mu je taj jedan izmakao. Mučio je Filu na brojne načine, probao je da razigra saigrače, te da ne završava previše napada sam.

Završio je meč sa 15 poena, 12 asistencija i devet skokova. Šutirao je iz igre 6/8 i, zanimljivo, nije pokušavao za tri poena.

Svakako treba pomenuti i mladog igrača Filadelfije, Tajrisa Megzija, odigrao je sjajnu utakmicu i završio je sa 39 poena.

On je nova mlada zvezda u nastajanju. Njegova utakmica karijere. Imao je i sedam skokova i šest asistencija.

Jeste da za Filu nisu igrali Set KariDžoel EmbidSimons i ostali, ali Melouna će sigurno radovati da je Jokić imao pravu podršku.

Geri Heris je dao 21 poen, Džamal Mari Vil Barton su dodali 14, a Džamajkl Grin Monte Moris po 12 poena.

Generalno to nije bila baš najlepša utakmica, Filadelfija nije bila ravnopravan protivnik, gledali smo mnogo promašaja, ali na kraju Jokić može da bude zadovoljan učinkom. Kao i ceo Denver. Videćemo Nagetse protiv ozbiljnijih, tačnije kompletnijih protivnika.

NBA – REZULATI

Filadelfija – Denver 103:115

/Megzi 39 – Heris 21/

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.