Slovenija – korona: Ponovo se priznaju PCR testovi iz BiH i Srbije

Foto: Reuters

Slovenija od danas ponovo priznaje PCR testove iz trećih zemalja, među kojima su BiH i Srbija.

Prema novoj odluci Vlade Slovenije, u tu zemlju će se moći ući uz negativan PCR test, koji se može dobiti i u trećim zemljama ili u institucijama koje priznaje Slovenija ili uz negativne brze testove na antigen, koji se moraju uraditi u državama članicama EU ili u šengenskom području.

Ukinuti su brzi testovi na pet graničnih prelaza koje je Slovenija radila od 25. decembra.

“Od danas više neće biti moguće sprovoditi ove brze testove na naših pet graničnih tačaka. Ako nemate negativan test, jedina opcija biće odlazak u karantin”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Što se tiče prekida karantina, on se može prekinuti negativnim testom poslije pet dana, a promjena je u tome, što će ga od danas moći prekinuti i oni koji imaju privremeni ili stalni boravak u Sloveniji, a ne više samo slovenački državljani, prenijeli su slovenački mediji.

Ulazak u Sloveniju, iz zemalja koje su na crvenoj listi, bez upućivanja u karantin ili bez podnošenja negativnog testa, od danas je dozvoljen licima koja svakodnevno ili povremeno prelaze granicu, zbog učešća u obrazovanju ili naučnim istraživanjima, ali pritom moraju priložiti dokaz.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.