Mesina: Danilovićev šut iz 1998. godine za sva vremena!

Foto: Youtube printscreen

Italijanski stručnjak nema dilemu koja mu je nadraža utakmica, od 500 koliko je vodio u Seriji A…

Igrači Olimpije su častili pobedom nad Pezarom (97:93) trenera Etorea Mesinu, koji je vodio 500. utakmicu u Seriji A. Taj jubilej je bio povod da ugledni milanski sportski dnevnik “Gazeta delo sport” napravi opširan intervju sa trofejnim stručnjakom, koji je evocirao uspomene iz nacionalnog šampionata Italije.

Na pitanje, koje su mu se utakmice urezale u sećanje, Mesina je napomenuo Superkup sa Benetonom, osvojen pošto je zamenio Majka D’Antonija na klupi ekipe iz Teviza. Drag mu je isti trofej, koji je pred početak sezone podigao sa Olimpijom.

Ali, jednu utakmicu izdvaja za sve vremena, onu iz 31. maja 1998. godine.

Sjajna uspomena je titula sa Virtusom, osvojena zahvaljujući Danilovićevom (pogođenom) šutu za ‘četiri’ poena“, pokazao je Mesina koliko mu znači pobeda u, po mnogima najboljem finalu plej-ofa Serije A ikada, u kojem je Virtus dva puta sustizao prednost najvećeg rivala – Fortituda.

Vrhunac je bila sama završnica majstorice, u kojoj je legendarni srpski i evropski igrač pogodio trojku sa oko sedam metara, pod faulom Dominika Vilkinsa, zatim bio hladnokrvan sa linije penala u vreloj dvorani i tako omogućio bolonjskim crno-belima da u produžetku slave 86:77 i stignu do pehara.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.