SAD: Krvavi pohod u Čikagu, četvoro mrtvih!

Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe su ubijene, među njima osumnjičeni, u višečasovnoj pucnjavi u Čikagu.

Pravo krvoproliće je počelo oko 13.50 časova po lokalnom vremenu, kada je muškarac na parkingu u Čikagu, pogodio hicem iz vatrenog oružja tridetestogodišnjeg muškarca u automobilu, saopštila je policija.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo sinoć ubistvom studenta /30/ Univerziteta u Čikagu.

Njega je napadač, Džejson Najtingejl, upucao u glavu, dok je sjedio u automobilu u garaži, u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije, Dejvid Braun, objavio je AP.

Žrtva, student Univerziteta u Čikagu, proglašen je mrtvim na licu mjesta, javlja mreža ABC.

Osumnjičeni je zatim ušao u stambenu zgradu u istoj ulici i ispalio više hitaca u pravcu žene pripadnika obezbjeđenja, koja je pogođena u grudi. Pogodio je i sedamdesetsedmogodišnju ženu, koja je i dalje u kritičnom stanju.

Najtingejl je krvavi pir nastavio u drugoj zgradi, gdje je oteo muškarca koga je poznavao, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši dvadesetogodišnjaka i ranivši osamdesetjednogodišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun.

Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u devojčicu /15/, koja se vozila automobilom sa majkom. Devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju, u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce. Niko od policajaca nije povrijeđen, rekao je Braun.

Najtingejl se potom odvezao na sjever, do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gdje je ušao u prodavnicu, pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nikoga nije ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana, gdje je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Krvavi pohod je završen njegovom smrću u pucnjavi sa policijom, na parkingu sjeverno od grada.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.