Zvezda predstavila pojačanje – Aksel Bakajoko

Foto: Star sport

Nova “sedmica” u Milanu kao kod kuće, o šampionu Srbije učio od Vilotića… Bakajoko po dolasku u Beograd sumirao utiske…

Neposredno pred prvi trening Crvene zvezde u okviru zimskih priprema, u Ljutice Bogdana je promovisano prvo pojačanje u 2021. godini. Aksel Bakajoko, talentovani ofanzivac, ponikao u Interu, priključio se novim saigračima, a uz dres sa brojem sedam koji je zadužio, istakao je da u novu sredinu stiže sa najvišim ambicijama.

“Igrao sam u Crvenoj zvezdi u Parizu, radi se o francuskom klubu. Međutim, Crvena zvezda, klub u koji sam došao, je na znatnom većem nivou i mnogo je poznatiji u Evropi”, rekao je Bakajoko.

Talentovani francuski ofanzivac nje imao dilemu kad je stigao poziv iz Beograda, a kao đak Interove škole, posebno se raduje, jer će sa novim klubom prvi evropski izazov imati protiv gradskog rivala Neroazura.

“Kad sam čuo da se Crvena zvezda interesuje za mene, nisam oklevao, znao sam da se radi o velikom klubu i da je to šansa koja se pruža jednom u životu. Srećan sam što sam došao ovde, kao što sam rekao – nisam oklevao. Očekuje nas veliki meč i u okviru tog duela ću imati priliku da se što pre uklopim u ekipu. Radujem se što ćemo igrati u Milanu, naročito što ću se vratiti na San Siro, jer sam igrao u Interu. Veoma sam ushićen zbog tog meča i potrudiću se da dam svoj maksimum”.

Pre dolaska u srpsku prestonicu, Bakajoko se o Zvezdi informisao od Milana Vilotića, nekadašnjeg saigrača u Sankt Galenu i bivšeg defanzivca crveno-belih.

“Vilotića smatram starijim bratom, mnogo mi je pomogao. Pričao mi je o Crvenoj zvezdi i imao samo reči hvale. Bio mi je od velike pomoći kada sam donosio odluku da dođem ovde”.

Francuz se potom osvrnuo i na uloge koje obavlja na terenu, istakavši da je spreman da prihvati svaki Stankovićev zadatak.

“Još uvek ne znam na kojoj poziciji ću igrati, na treneru je da odluči. Najbolje se snalazim u napadu, volim da igram na krilnoj poziciji, ali ću biti srećan na koju god me poziciju me trener stavi”, zaključio je Bakajoko.

Podsetimo, brzonogi vezista je na stadionu ”Rajko Mitić” stavio paraf na troipogodišnji ugovor. U Zvezdu je stigao iz Intera, kom će umesto obeštećenja pripasti 15 posto od naredne prodaje, a mesečno će zarađivati 12.000 evra.

Zvezdu več sutra očekuje put na Kipar, gde će obaviti prvi deo priprema, a odmah po povratku u Beograd, tim Dejana Stankovića će se preseliti u Tursku, koja će biti druga zimska baza i gde će šampion Srbije obaviti završno brušenje forme.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.