Jokić nije kao Vestbruk, da ”ganja” tripl-dablove

Foto: Reuters

Do tripl-dabl sezone samo ako ”juriš” statistiku! “Nije slučajno što su to uradila samo dvojica igrača“, kaže Denverov centar.

Denver se zalaufao i Nikola Jokić je zadovoljan. Prvenstveno zbog klupskih rezultata. Jer on sam nikad nije bio sporan. Mada u razgovoru za RTS ne želi da se zamara pričama o tome da bi mogao sezonu da završi sa tripl-dabl učinkom u proseku.

Do sada, u tome su uspeli samo Oskar Robertson, još početkom 60-ih godina prošlog veka, a potom u tri navrata i Rasel Vestbruk, verovatno najveći “privatnik“ NBA lige. Sa prosekom od 24,4 poena, 11,2 skoka i 10,4 asistencija na 10 utakmica u novoj sezoni, Jokić bi ipak mogao da pojuri neverovatno ostvarenje, uostalom, pre samo koji dan i trener Nagetsa, Majkl Meloun, je na pitanje da li bi popularni “Džoker” mogao da izvede taj podvig rekao.

Ne vidim zašto da ne? Dobiće minute, imaće šansu. Znamo da je efikasan strelac. Da je izvrstan plejmejker i đavolski opasan skakač. Jedan je od retkih igrača u NBA ligi, za koje biste realno mogli da kažete da imaju šansu da završe sezonu sa tripl-dabl učinkom u proseku“.

Jokić, pak, ni ne razmišlja o tome. Što govori da mu je rezultat tima bitniji od njegove statistike.

Teško je, dugačka je sezona. Zavisi od utakmice do utakmice, nekad možeš i ide te, nekad ne možeš. Teško je, jedino ako baš pratiš i ‘vijaš’ statistiku, zato nije mnogo ljudi to napravilo, mislim da su samo dva-tri čoveka to uradila otkad postoji liga“, rekao je Jokić za RTS.

A šta je o Jokiću rekao legendarni Tim Dankan?

Volim da gledam Denver i Jokića. Džoker je uživanje za gledati. Njegova kreativnost, rad nogu, njegova dodavanja – prava zabava“.

Jokić je zahvalan na komplimentima.

Hvala mu, sigurno znači kad te jedan takav igrač, tolika zvezda i budući član ”Kuće slavnih” pohvali. Jedan igrač kom sam se divio kad sam dolazio u NBA i bila mi je čast što sam igrao protiv njega. Znači sigurno mnogo“.

Nema zaista mnogo takvih asova, kakav je bio Dankan. Doduše, danas nema ni publike. Nema čak ni zajedničkih ručkova zbog bezbednosnih mera izazvanih pandemijom korona virusa.

Dosadno je. Ne možemo ni na večere da idemo, da se tu bar družimo. Po sobama smo uglavnom. Ništa ne radimo. Ali, dobro, ovde smo zbog posla“, kaže Jokić za RTS.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.