Paradoksi evrokošarke: Da li će Kokoškov 19. februara voditi Srbiju ili Fener?!

Foto: Star sport

Srbija u Tbilisiju, u Istanbul dolazi Alba…

Evroliga i FIBA su odavno u klinču, natežu se ko je bogatiji i jači, dok ostatak košarkaškog sveta gleda sa strane i moli se samo da se dogovore i prestanu da maltretiraju sve oko sebe. Jer, ako se ovako nastavi, odneće ovaj rat još mnogo žrtava, kao onomad kad Slovenija, kao evropski prvak iz 2017. godine, nije uspela da se, bez najboljih igrača, poput Luke Dončića, u FIBA-inim prozorima domogne Mundobasketa 2019. godine.

Sad se muči Srbija, doživela je već dva neočekivana poraza, od Gruzije i Švajcarske, pa u naredna dva meča mora da potvrdi kvalitet, iako neće moći da računa na NBA asove, a i na skoro sve evroligaške igrače, izuzev možda ponekog iz Crvene zvezde. A možda ni na selektora Igora Kokoškova, bar u prvom meču.

Naime, istog dana kad Srbija u Tbilisiju bude igrala sa Gruzijom, a to je 19. februar, selektorov klub Fenerbahče u Evroligi igra protiv Albe u Istanbulu.

Barem je tako prema zvaničnom kalendaru, a pitanje je da li i u ovako natrpanoj sezoni ima slobodnih termina da se mečevi odvoje za različite datume.

Turci su, treba to reći, jednom već ispali više nego korektni prema Košarkaškom savezu Srbije i dozvolili, iako prema propisima nisu morali, Kokoškovu da vodi ”Orlove” i protiv Švajcarske i protiv Finske. S tim da se i sam selektor tu pristojno namučio. Ekipa se i okupila na severu Evrope, Kokoškov je radio sa njima par dana, pa onda putovao u Tursku da vodi meč Evrolige, pa onda opet nazad za Finsku.

Drugi recimo nisu imali toliko razumevanja, pa je Argentina bila bez selektora Serhija Ernandesa, jer je on nešto ranije preuzeo Saragosu.

Teško, ipak, da se neko u Evroligi posebno nasekirao zbog toga.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.