Srpski reprezentativni golman pojačava Sevilju!

Foto: Star sport/Reuters

Dmitroviću od Sevilje bonus za potpis i ugovor do 2025. godine! Samo da se ozvaniči…

Atletiko je otpao, jer bi teško do minuta pored Jana Oblaka, Real Sosijedad je navodno nudio i više para, ali nije odgovarao ambicijama Marka Dmitrovića. I zato, po svemu sudeći: Sevilja. Klub, koji se polako, ali sigurno potvrđuje kao četvrta sila Španije. I koja već dugo traži srpskog golmana.

Dmitroviću, podsetimo, ugovor sa Eibarom ističe na leto i on će iskoristiti tu mogućnost, da na kraju sezone ode kao slobodan igrač i pride od Sevilje, to su poslednje informacije, uzme i bonus za potpis. Ne piše doduše tačno koliki.

Ali, zato se navodi da će Dmitrović dobiti ugovor na četiri godine, odnosno do 2025. godine. Ni tu za sada nema još detalja, mada ne sumnjamo da će se s vremenom pojaviti.

Dmitrović će se, ako ne bude kakvih veleobrta, na “Ramon Sančes Pishuanu” za mesto prvog golmana Sevilje boriti sa Bonom, pošto Tomašu Vacliku ističe ugovor i neće mu biti produžen.

Lokalni Estadio Deportivo zato već pravi poređenje dvojice golmana i ocenjuje da je Dmitrović bolji golman od Bona. Pre svega, ima značajno bolju statistiku kad su u pitanju visoke lopte, ima pride i veći procenat odbranjenih šuteva iz šesnaesterca, dok Bono prednjači samo kad su u pitanju pasovi, ali tu Estadio Deportivo podseća, da za razliku od Sevilje u Eibaru mnogo više igraju na duge lopte, pa to kvari Dmitrovićev učinak.

Hvali se na kraju i njegova sposobnost anticipacije, odnosno to što igra visoko, kako bi skratio rastojanje između zadnje linije i gola, što itekako treba i Sevilji.

Čini se – idealan spoj.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.