Uskoro puni 54 godine, ali je dobio novi ugovor!

Foto: Reuters

Kralj Kazu i eliksir mladosti! Novi ugovor za još uvek 53-godišnjeg Mijuru, karijera koja traje od 1986. godine! Legenda…!

Nije baš u cvetu mladosti, najblaže rečeno. Ali se u duši oseća kao mladić i to u Japanu umeju da cene, pa je Jokohama produžila ugovor sa legendom tamošnjeg fudbala, Kazujošijem Mijurom, koji će 26. februara ove godine proslaviti, verovali ili ne, 54. rođendan!

Karijera “Kralja Kazua”, kako Mijuru zovu u Japanu, tako će se produžiti i na njegovu 36. sezonu u profesionalnom fudbalu! I tek da shvatite koliko je to zaista dug period, Mijura je karijeru počeo u dresu Santosa, sada već davne 1986. godine!

U Jokohami je još od 2005. godine Punih 17 sezona će igrati u njoj. Pun radni vek običnih fudbalera. Mijura je sve samo ne običan.

Poslednji gol je istina postigao još 2017. godine, u dresu Tespakusatsua Gumna u drugoj ligi Japana i tako postao najstariji strelac u istoriji japanskog profesionalnog fudbala, pošto je tada imao 50 godina i 14 dana.

Sa Verdi Kavasakijem je bio šampion Džej lige 1993. i 1994. godine, igrao je sezonu u Đenovi, zagrebačkom Dinamu, Sidneju, da ne pominjemo sve japanske klubove.

Osvojio je i Kup Azije, pazite sad, 1992. godine! Za Japan je odigrao 89 utakmica i postigao 55 golova.

Prošle sezone samo 185 minuta, raspoređenih na četiri utakmice, ali bolje i to nego da sedi kući…

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.