Potvrda iz Atlante: Bogdanovića čeka pauza od nekoliko sedmica

“Nisu prednji ukršteni ligamenti”, kaže Trevis Šlenk, generalni direktor Hoksa.

Posle povrede Bogdana Bogdanovića, došlo je i do reakcije iz Atlante. Utisak je da je srpski reprezentativac prošao bolje nego što je moglo da se dogodi. Naime, generalni menadžer i predsednik Hoksa, Trevis Šlenk, odgovarao je na pitanja novinara i jedno se odnosilo na dužinu odsustva Bogdanovića.

Šlenk je potvrdio da će se raditi o sedmicama… Te da je Bogdan dobro prošao.

Ne znamo još tačno. Biće nekoliko sedmica. Ali, dobra vest je, s obzirom na to kakva je vrsta povrede, da su ovo skoro najbolje vesti koje smo mogli da dobijemo. Nema oštećenja ligamenata. Nisu pokidani prednji ukršteni ligamenti ili tome slično. Samo je fraktura u pitanju. Imali smo sreće u tom smislu. Ali, očigledno, ne želimo da izgubimo nikoga na duži period. Biće to proces od nekoliko sedmica“, rekao je Šlenk.

Podsećamo, kod Bogdana je u pitanju avulzioni prelom u kolenu. vulzioni prelom nastaje kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne deo kosti, usled neke jake sile. Najčešće se javlja kod sportista i uglavnom ne zahteva operaciju. Oporavak u većini slučajeva traje između četiri i šest nedelja, ali ume da potraje i preko osam sedmica.

To se sve uklapa sa rečima GM-a Atlante, tako da je to svakako bolja opcija od nekih ozbiljnijih povreda kolena, sa kojima ste završili sezonu u trenutku.

Podsetimo, do povrede je došlo tokom utakmice između Šarlota i Atlante. Bogdanović je posle duela sa Lamelom Bolom na centru, nezgodno stao na desnu nogu i odmah je bilo jasno da povreda nije naivna. Srpski košarkaš je uz pomoć saigrača napustio teren.

Sada mu sledi period oporavka i kroz nekoliko sedmica čekamo Bogdanovića opet na parketu. Svaki dan je tu bitan, posebno imajući u vidu da je Bogdanović ove godine promenio klub i iz Sakramenta prešao u Hokse na četiri godine.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.