Srbija – poplave: Normalizuje se stanje na jugu centralne Srbije

Foto: Novosti privatna arhiva/MUP Srbije/Tanjug

Na poplavljenom područjima, na jugu centralne Srbije, stanje se normalizuje, voda se povlači, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, među kojima većinom sela u opštini Medveđa.

Vanredna situacija je još na snazi u 12 lokalnih samouprava, u kojima je tokom prethodna dva dana evakuisano 85 stanovnika.

Zbog izlivanja Južne Morave, zatvoren je put Kruševac-Niš kod Đunisa, javila je Radio-televizija Srbije.

Nivo rijeke Nišave je opao za više od metar kod Bele Palanke, gde je u selima Dolac i Crvena Reka bilo najkritičnije.

Opala je i rijeka Vlasina, ali je prekinuto vodosnabdijevanje, zbog zamućenja u Vlasotincu i neće biti brzo riješeno, jer je rijeka potkopala branu i oštetila cjevovod na vodozahvatu.

U Novom Pazaru i Tutinu je otklonjen najveći broj kvarova na elektro-mreži, ali i dalje ima prekida u elektro-snabdijevanju.

Snijeg i ledena kiša su prouzrokovali havarije, zbog kojih je veliki broj domaćinstava u tim opštinama bio bez struje, a u Tutinu je bez struje bilo 90 odsto opštine.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procjenjuju kolika je šteta, poslije izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice.

Više od 3.000 ljudi u opštini Kosovska Kamenica je od juče bukvalno odsječeno od svijeta, nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare, zbog nabujale Krive rijeke.

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini rijeke evakuisane.

U tom dijelu grada je preventivno isključena i struja.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.