Luka ponovo u Frankfurtu – detalji: Real plaća 80 odsto Jovićeve plate!

Odličan posao za klub iz Frankfurta, ne tako dobar za Špance…

Čeka se zvanična promocija, ali nema nikakve sumnje: Luka Jović se vraća u Frankfurt, da u klubu koji ga je lansirao u evropske zvezde, pokuša da se vrati na pravi put. Real Madrid će biti srećan zbog toga, jer će srpski napadač konačno dobiti minute, a pride će i Kraljevski klub sa sebe skinuti makar deo finansijskih obaveza.

Međutim, ako ćemo iskreno: Ajntraht je tu mnogo bolje prošao. Dobro obavešteni Bild piše, da će Nemci isplaćivati svega 20 odsto Jovićeve plate, dok će Real zadržati preostalih 80 odsto.

Prevedeno u milione, Real će plaćati 8.000.000 evra, a Ajntraht svega 2.000.000, još će 23-godišnjeg napadača dobiti za džabe na pozajmicu do kraja sezone!

Odmah da razjasnimo, Jovićeva neto plata je oko 5.000.000 evra, ali sa sve doprinosima ona njegovog poslodavca košta duplo više, odnosno tih 10.000.000. S tim da u Španiji i Italiji recimo obično čitate o neto iznosima, dok Nemci uvek pišu bruto, pa to ume da zbuni.

Kako bilo, najbitnije je da se Jović vratio u Frankfurt, te da je trener Adi Hiter dobio pravu zamenu za Basa Dosta, koji je otišao u Briž, za obeštećenje od oko 4.000.000 evra.

Jović  je sinoć sleteo u Frankfurt, a trenutno nejasno da li će morati zbog korone određeni period da provede u samoizlaciji. Mada je on već preležao kovid-19.

Bild dodaje i da je Jović imao i nekoliko dobrih ponuda iz Engleske, ali da je želeo samo u Frankfurt, jer poznaje grad, poznaje klub i uveren je da će tamo najbrže pronaći golgetersku formu.

Bio sam baš srećan kad smo se ponovo čuli. Učinio je sve što je mogao da se vrati u Frankfurt”, zadovoljno trlja ruke trener, Adi Hiter.

Sigurno je srećan i Jović, jer bolje mu je ovo, nego da sedi na klupi. A šta će biti na leto? Skroz druga priča.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.