Pravoslavna Nova godina: Milenković i Hadžimanov priredili nezaboravan ugođaj dočeka

Foto: Novosti/Tanjug

Vrsni muzičari evropskog i svjetskog glasa, violinista Stefan Milenković i džez pijanista Vasil Hadžimanov, priredili su u Novom Sadu izuzetno muzičko veče i dopunili ugođaj dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.

Virtuoznom svirkom, Milenković i Hadžimanov su upotpunili manifestaciju “Doček 7529”, koja je bila svojevrsna priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Maestralni srpski violinista, Stefan Milenković, prvo je sa orkestrom “Kamerata akademika” svirao djela Sidinga, Vivaldija, Pjacole, Geršvina i Čajkovskog.

Hadžimanov se Milenkoviću pridružio u izvedbi pjesama “Preko brda, preko brijega”” i ”The Christmas Song”, a sviranje dva muzička virtuoza, publika je mogla pratiti u onlajn prenosu putem platforme visitns.rs.

Nastupom Milenkovića i Hadžimanova, u Novom Sadu je otvorena i velelepna, prva Gradska koncertna dvorana, koja se nalazi u okviru nove Muzičko-baletske škole.

Ujedno, vrsni muzičari su zajedničkim nastupom najavili i ulazak u novosadsku Akademiju umjetnosti, gdje će biti predavači.

“Doček 7529” u Novom Sadu, trajao je više od 10 časova onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umjetnosti.

Odvijao se iz 14 novosadskih prostora za kulturu, među kojima su prva Gradska koncertna dvorana, potom “Fabrika”, “Skladište”, “Biro i Čeličana”, kao i iz Novosadskog pozorišta i mreža kulturnih stanica.

U programu “Doček 7529”, učestvovalo je gotovo 100 umjetnika, različitih muzičkih i umjetničkih opredjeljenja.

Od rok veterana, beogradskog “Električnog orgazma”, preko novih muzičkih zvijezda, poput Buč Kesidija, do autentičnih izvođača novosadske umjetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan, kao i brojni drugi umjetnici.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos