Kosmet: Tri godine od ubistva Olivera Ivanovića

Foto: Screenshot Facebook/Novosti

Danas je tačno tri godine od ubistva predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a ovu godišnjicu će u Beogradu obilježiti Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Porodice kosmetskih žrtava su pod sloganom – “Pravda za Olivera”, jutros u Hramu Svetog Save u Beogradu zapalili svijeće.

Iz Udruženja naglašavaju da monstruozno ubistvo Olivera Ivanovića čeka na istinu i pravdu.

“Pozivamo vas da stanete uz porodice žrtava, da zajedno obeležimo treću godišnjicu i podsetimo javnost na monstruozno ubistvo Olivera Ivanovića, koje čeka na istinu i pravdu”, poručuju iz Udruženja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, sa šest metaka ispaljenih iz automobila u pokretu, u trenutku kada je prilazio zgradi u kojoj se nalazi sjedište Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

U Hramu Svetog Save u Beogradu, služen je pomen ubijenom lideru Srba sa Kosova i Metohije, Oliveru Ivanoviću.

Pomenu je prisustvovala njegova supruga Milena Ivanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i građani, koji su došli da mu odaju poštu.

Povodom tri godine od ubistva, svijeće su zapalili i predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Ivanoviću su nepoznati napadači pucali u leđa, dok je ulazio u prostorije stranke.

On je bez znakova života primljen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje je ubrzo i zvanično proglašena smrt.

Takozvano kosovsko specijalno tužilaštvo je tek 2. decembra 2019. godine, gotovo dvije godine posle ubistva, podiglo optužnicu protiv šest osoba.

Ni danas, poslije pune tri godine, nisu pronađeni ni ubica, ni nalogodavac.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.