I u Crnoj Gori počelo drugo polugodište, prva sedmica onlajn

Foto: mps.gov.me

Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori je danas počelo, a nastava će prve sedmice biti organizovana onlajn.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore su rekli, da će u nastavku školske godine škole moći da biraju između dva ponuđena modela u skladu sa prostornim i kadrovskim kapacitetima.

Šef Radne grupe, zadužene za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu, Martin Ćalasan, objasnio je da prvi model podrazumijeva da sva djeca idu u školu, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Drugi model koji je predložen za osnovne škole, nalaže da učenici prvog, drugog i trećeg razreda obavezno prisustvuju nastavi u školi, dok učenici ostalih razreda naizmjenično idu u školu.

“Preporuka u vezi sa primjenom drugog modela u srednjim školama je, da učenici četvrtog razreda obavezno idu u školu, dok se učenici ostalih razreda naizmjenično smjenjuju u školi”, rekao je Ćalasan.

Prema njegovim riječima, obaveza je da se praktični dio nastave održava kako u školi, tako i kod poslodavca.

“Što se tiče nastave za opšte-obrazovne predmete, ona će se izvoditi naizmjenično i u školama i onlajn. Kako će se koji model primjenjivati zavisi od samih škola”, naveo je Ćalasan.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos