PSŽ beleži rekordne gubitke!

Foto: Reuters

Pitanje je koliko će u ovakvoj situaciji Parižani moći da se isprse u pregovorima sa najvećim zvezdama oko novih ugovora…

Nema velikog i bogatog kluba – osim Bajerna iz Minhena – koji iz krize izazvane korona virusom neće izaći sa ogromnim gubicima. Barselona je svakako najpoznatiji primer. Katalonci su u najvećim finansijskim problemima u 21. veku, a mnogo bolje ne stoji ni Pari Sen Žermen. Kako piše Parizijen, zaključno s krajem prošle sezone, Svecima je detektovan dug od oko 300.000.000 evra.

Klub još nije izašao u javnost s potvrdom ove informacije, međutim u francuskom fudbalu postoji organ, koji se bavi nadzorom poslovanja svih klubova Lige 1 i Lige 2, a po njemu dileme nema:

“Klubovi su projektovali da će im gubici u decembru 2020. godine biti oko 250.000.000 evra, a u stvari oni neće iznositi manje od 800.000.000, od čega će više od jedne trećine otpasti na šampiona“, stoji u izveštaju pomenute organizacije.

Pari Sen Žermen mnogo novca troši na plate igrače. Čak ni odlazak jednog od najplaćenijih – Edinsona Kavanija, nije mnogo promenio situaciju. Ono što je najveći problem u celoj priči, jeste nemogućnost vlasnika da regularnim putem “upumpa” novac u klub i tako reši problem, jer je poznato kako UEFA gleda na te stvari. Pritom, PSŽ je već pod nadzorom i više puta je zbog takvih stvari bio na meti Evropske kuće fudbala.

Podsetimo, 2018. godine, PSŽ je bio plasiran odmah iza Barselone (529.000.000) i Real Madrida (431.000.000) po utrošku na plate igrača, sa 337.000.000 evra na godišnjem nivou.

Pitanje je koliko će u ovakvoj situaciji PSŽ moći da se isprsi u pregovorima sa najvećim zvezdama (Nejmar i Mbape) oko novih ugovora…

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos