- promo -

SAD – inauguracija: Pojačane bezbjednosne mjere zbog potencijalnog “napada iznutra”

Foto: Pixabay

Američki bezbjednosni zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog potencijalnog “napada iznutra” ili neke druge prijetnje, koja bi mogla da dođe od pripadnika službe koji će biti uključeni u obezbjeđivanje inauguracije novog predsjednika SAD, Džozefa Bajdena, zakazane za srijedu, 20. januara, piše AP.

Zvaničnici su, stoga, zatražili da svih 25.000 pripadnika Nacionalne garde SAD, dođe u Vašington na dan inauguracije.

Povećan oprez bezbjednosnih službi je posljedica nereda koji su se dogodili 6. januara u Vašingtonu, kada je u napadu na zgradu Kongresa SAD poginulo petoro ljudi.

Ministar vojske SAD, Rajan Mekarti, izjavio je juče da su službenici svjesni potencijalnih prijetnji i upozorio komandante jedinica da trebaju da budu na oprezu, kad je riječ o bilo kakvim problemima među njihovim službenicima, kako se približava inauguracija.

Međutim, ni Mekarti, niti drugi lideri do sada nisu primijetili bilo kakve naznake prijetnje.

Oko 25.000 pripadnika Garde su počeli da dolaze u Vašington iz raznih dijelova SAD, a njihov broj je najmanje dva i po puta veći, u odnosu na prethodne ceremonije inauguracije.

Više zvaničnika je izjavilo da je proces dolaska gardista počeo prošle sedmice i da će do srijede, 20. januara, biti završen.

Direktor Biroa Nacionalne garde /NGB/, general Danijel Hokanson, izjavio je da vjeruje da su preduzete dobre mjere s ciljem identifikovanja bilo kakvih potencijalnih prijetnji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos