Fon der Lajen: Žarišta epidemije “tamno-crvene zone”, uz zabranu putovanja!

Foto: Reuters

Žarišta zaraze virusom korona u EU, biće označene kao “tamno-crvene zone”, a putnici iz tih dijelova Evrope će morati da se testiraju na kovid 19 pred polazak i da budu u samoizolaciji po dolasku na destinaciju, izjavila je predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

Ona je objasnila da će tamno-crvena boja označavati vrlo visok nivo širenja zaraze virusom korona, u određenim dijelovima Unije.

“Od osoba koje putuju iz tamnocrvenih zona bi se mogao tražiti test pred polazak, kao i odlazak u samoizolaciju, nakon dolaska na željenu destinaciju”, rekla je Fon der Lajenova.

Fon der Lajenova je istakla, da treba strogo izbjegavati putovanja u EU, koja nisu od velike važnosti, ali da se, u isto vrijeme, mora omogućiti neometan prelazak granice za radnike na ključnim poslovima, kao i protok robe.

Predsjednik Evropskog savjeta, Šarl Mišel, naglasio je da se mogu razmatrati ograničenja, kad se radi o putovanjima koja nisu od ključne važnosti.

Mišel i Fon der Lajenova su upozorili na mogućnost uvođenja strožih ograničenja za putovanja u narednim danima.

Oni su napomenuli, da EU želi da izbjegne mogućnost da ponovo dođe do velikog broja zaraženih, kao što je to bio slučaj u prvom talasu pandemije, u martu prošle godine, kada je nekoliko članica Unije donijelo jednostranu odluku o zatvaranju državnih granica, prenosi “Dojče vele”.

Fon der Lajenova je dodala da je od velike važnosti da se nastavi funcionisanje jedinstvenog tržišta.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos