V. Britanija – posljedice pandemije: Trajno zatvoreno skoro 10.000 ugostiteljskih objekata!

Foto: Pixabay

Gotovo 10.000 pabova, klubova i restorana je trajno zatvoreno u Velikoj Britaniji, zbog razarajućeg efekta epidemioloških mjera u sektoru ugostiteljstva zbog kovida 19, navodi se u zajedničkom saopštenju konsultantske firme za poslovnu tehnologiju, CGA i savjetodavne kompanije “Aliks partners”.

U izvještaju o najnovijem oporavku tržišta se navodi, da je u Velikoj Britaniji prošle godine trajno zatvoreno 9.930 licenciranih ugostiteljskih objekata.

Prema podacima iz izvještaja, zatvaranje lokala je ubrzano u drugoj polovini 2020. godine, kad su počele da se osjećaju posljedice dugog perioda ograničenja.

U izvještaju se ističe, da je 39,3 odsto objekata trajno zatvoreno u periodu između jula i septembra, nakon prvog perioda sprovođenja mjera zatvaranja na nivou države, a 26 odsto je zatvoreno između oktobra i decembra, kad je ponovo zabranjen rad ugostiteljskih objekata, osim narudžbi za ponijeti i usluga dostave, prenio je “Sputnjik”.

Komentarišući izvještaj, direktor za ugostiteljske rukovodioce i hranu, u poslovnoj jedinici CGA, Karl Česl, izjavio je da je nakon “slabih” Božićnih praznika teško biti optimističan u vezi sa tržištem, ali je naglasio da očekuje početak oporavka, nakon što proces vakcinisanja omogući ponovno otvaranje tržišta.

On je, međutim, upozorio da vlasti trebaju hitno da pomognu u narednih nekoliko mjeseci.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.