Pelja stao u odbranu Đokovića, pa udario po Timu i Nadalu!

Foto: Reuters

Austrijanac se brani i rečima da je Novak definitivno u prošlosti mnogo kritikovan nepotrebno.

Argentinski teniser, Gvido Pelja, stao je u odbranu Novaka Đokovića i udario po Rafaelu Nadalu i Dominiku Timu, jer ni slovo da progovore (pre njega) o lošim uslovima karantina, kroz koji moraju da prođu učesnici Australijan opena.

Prvi igrač sveta je trpeo prethodnih dana velike kritike, jer je pričao o uslovima, a Pelja je primetio ‘čudnu’ tišinu drugog i trećeg igrača na ATP listi. Trojica najbolje rangiranih su u karantinu u Adelejdu, gde mogu pet sati da treniraju, dok su Argentinac i još 71 igrač zaključani u hotelskim sobama, u Melburnu.

Đoković se obratio javnosti, insistirajući da njegove namere nisu “sebične, teške i nezahvalane”, već se osećao obaveznim da iskoristi svoje teško stečene privilegije, da pruži savete direktoru Australijan opena, Kregu Tiliju.

Viktorijanska Vlada je više puta odbila mogućnost ublažavanja pravila, a odluka se pokazala kao opravdana, pošto je jedan igrač bio pozitivan na testu, skoro nedelju dana po dolasku u Melburn.

To su dve potpuno različite stvarnosti. Video sam slike i balkon Novaka Đokovića, koji je je veći od moje sobe. Ali, tišinu Tima i Nadala smatram nepoznatom. Novak je bar pokazao dobre namere“, rekao je Pelja za podkast “3Iguales” iz Melburna.

On se se pridružio drugim igračima, kritikujući Tenisku asocijaciju Australije zbog favorizovanja tri najbolja tenisera, te Serene VilijamsNaomi Osake Simone Halep.

Jasno je da njih zanimaju samo najbolji igrači“, dodao je Pelja.

Tim, jedan od igrača koje je Pelja prozvao, porekao je da je društvo u Adelejdu dobilo veliku pomoć.

Privilegija je biti ovde u Adelejdu. Ali, to nije toliko velika prednost. Imamo isto vremena za treniranje, kao i momci u Melburnu, samo što nas je ovde manje. U poređenju sa igračima koji nisu u strogom karantinu u Melburnu, imamo prilično slične uslove. Jedina zaista loša i nesrećna stvar je što su 72 igrača u strogom karantinu“, rekao je Austrijanac za Gardijan.

Činilo se da se distancirao od Đokovićevih pokušaja da interveniše, ali je rekao da je “srpski teniser definitivno u prošlosti mnogo kritikovan nepotrebno”.

Pokušao je da pomogne ostalim igračima u Melburnu, ali ovde su sjajno uradili situaciju sa koronom, koja gotovo da ne postoji i Australija želi da tako i ostane“, dodao je Tim.

Izvor mozzartsport.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.