Srbija – nekretnine: Za kvadrat stana u Beogradu 8.754 evra!

Foto: Politika/screenshot

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine, na ekskluzivnoj lokaciji “Beograd na vodi”, koštao je 8.754 evra po metru kvadratnom, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca -1.426.888 evra, objavio je Republički geodetski zavod.

Prvih 13 najskupljih stanova, po jediničnoj cijeni, prodato je u “Beogradu na vodi”, naveo je Republički geodetski zavod, u izvještaju o prometu nepokretnosti u četvrtom kvartalu prošle godine.

Najviša cijena po kvadratu, u starogradnji, plaćena je 4.452 evra, za stan u Ulici kralja Petra, u opštini Stari grad, a najviše novca za stan u starogradnji, u iznosu od 400.000 evra, izdvojeno je za stan u Francuskoj ulici.

Najskuplji kvadrat poslovnog prostora je prometovan, takođe, u Starom gradu, dok je najviša ugovorna cijena poslovnog prostora ostvarena u Ruzveltovoj ulici, u opštini Palilula.

Najskuplji kvadrat garažnog prostora u novogradnji, prometovan je u kompleksu “Novi Dorćol”, a u starogradnji u Golsvordijevoj ulici, opština Vračar.

Kod zemljišta namijenjenog za industrijsku gradnju, najveće jedinične cijene su ostvarene u Valjevu i Novom Pazaru, dok su najviše ugovorene cijene u Kaću, Krnješevcima i Novim Banovcima.

Kod prometa kuća, najviša ugovorena cijena je za kuće u beogradskoj opštini Savski venac, dok je najviša cijena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta postignuta u Ugrinovcima, a najviša ugovorena cijena u Somboru.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.