Čestitamo! Radio Republike Srpske slavi 54. rođendan

Foto: Radio RS

Radio Republike Srpske, koji baštini tradiciju nekadašnjeg Radija Banjaluka, danas slavi 54. rođendan.

Radio Banjaluka je zvanično počeo emitovanje programa 2. februara 1967. godine, ali je sa eksperimentalnim programom počeo 25. januara iste godine.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, krajem 1993. godine, Radio Banjaluka je integrisan sa Srpskim radijom Pale u Srpsku radio-televiziju, današnji Javni medijski servis Radio-televiziju Republike Srpske, objavljeno je na sajtu ovog medija.

Opštinski radio, koji je prerastao u regionalni, u prvim godinama nakon osnivanja je imao veliko iskušenje – Banjaluku je zadesio katastrofalni zemljotres 1969. godine, a Radio Banjaluka je emitovao više o 17.000 oglasa i obavještenja, koji su građanima bili od značajne koristi u tim dešavanjima.

Program je emitovan iz kamp-prikolice, a pripreman u šatoru, zbog toga što je zgrada, u kojoj je Radio bio smješten, bila oštećena.

Radio, koji je mijenjao ime, od Radija Banjaluka do Srpskog Radija i Radija Republike Srpske, svjedočio je o teškim, ali i o radosnim trenucima u istoriji Radija Republike Srpske.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos