Portugal: Njemačka vojska poslala u Lisabon ljekare

Foto: Pixabay

Njemačka vojska je poslala više od 20 ljekara i medicinskih sestara, zajedno sa respiratorima i bolničkim krevetima, u Portugal.

Osam ljekara i 18 medicinskih sestara je doputovalo na vojni aerodrom “Figo maduro”, transportnim avionom njemačke vojne avijacije.

Portugalska ministarka zdravlja, Marta Temido, izjavila je da će oni biti razmješteni na odjeljenju za intenzivnu njegu u lisabonskoj bolnici “Luž”, sa osam kreveta.

Ovo odjeljenje do sada nije korišćeno, zbog nedostatka medicinskog osoblja, prenio je AP.

Temidova je rekla da je nedostatak osoblja u zdravstvenom sistemu, akutni problem u Portugaliji.

U bolnicama se u Portugaliji trenutno, od kovida 19, liječi blizu 7.000 ljudi, a skoro 900 leži na odjeljenjima za intenzivnu njegu.

“Misija je bila neophodna, jer je u Portugalu trenutno veoma teška situacija i moramo da pokažemo, u okvirima evropske solidarnosti, da zemlje mogu zajedno da se izbore sa ovim velikim izazovima”, rekao je vojni ljekar Ulrih Baumgartner.

U Portugal je poslat vojni transportni avion sa 26 ljekara, medicinskih sestara i higijenskih stručnjaka, te 40 pokretnih i stacionarnih respiratora.

Tim njemačke vojske će, takođe, donijeti 150 bolničkih kreveta, a cilj je da u Portugalu ostanu tri sedmice.

Ambasador Portugala, Fransisko Pimentel de Meljo Ribeiro de Menezes, zahvalio je njemačkim vlastima i armiji na medicinskoj podršci.

Bolnice u Portugalu su na ivici kapaciteta, a u ambulantama pacijenti moraju da čekaju po nekoliko časova, zbog nedostatka kreveta.

U Portugalu je od početka pandemije umrlo 13.017 ljudi, a 731.861 lice je zaraženo.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos