Korona i imunizacija: Veliki broj Francuza, Nemaca i Amerikanaca protiv vakcinacije!

Foto: Pixabay

Gotovo 40 odsto Francuza, više od 25 odsto Amerikanaca i 23 odsto Nemaca, odgovorilo je da sigurno ili najverovatnije neće primiti vakcinu protiv kovida 19, rezultati su anketa koje je objavio britanski dnevnik “Gardijan”.

Rezultati ankete ukazuju da je otpor manji u Italiji, gdje je 12 odsto protiv, u Velikoj Britaniji 14 odsto i u Holandiji 17 odsto.

Prema pisanju lista, samo 11 odsto Amerikanaca i 13 odsto Francuza vjeruje svojim administracijama da su pouzdan izvor informacija o vakcinama. U Holandiji i Velikoj Britaniji, 30 odsto građana veruje svojim vlastima.

Rezultati istraživanja ukazuju i da je zadovoljstvo sa programima vakcinacije povezano sa prihvatanjem imunizacije i poverenjem u administraciju. Više od 60 odsto ispitanih u Britaniji je bilo veoma ili na neki način zadovoljno brzom kampanjom vakcinacije, što je mnogo više u odnosu na Francusku /31 odsto/, gde je imunizacija među najsporijim u EU.

Međutim, u Holandiji, gde je do sada primilo najmanje jednu dozu samo 1,8 odsto stanovništva, što je, takođe, ispod evropskog proseka, prihvatanje vakcinacije je relativno visoko i poverenje u centralnu administraciju je jako – 58 odsto ispitanih je izrazilo zadovoljstvo programom imunizacije.

Društveni mediji nisu smatrani kao pouzdan izvor informacije o vakcinaciji, jer samo pet odsto ispitanih u Nemačkoj, četiri odsto u Italiji i Holandiji navodi da veruju tvrdnjama na društvenim mrežama.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos