SAD – anketa o Trampu: Amerikanci podijeljeni oko procesa za opoziv

Foto: Reuters

Nešto manje od polovine Amerikanaca smatra, da bivši predsjednik Donald Tramp treba da bude proglašen krivim u procesu za njegov opoziv koji se vodi u Senatu, rezultati su ankete agencije “Ipsos” sprovedene za Rojters.

Većina ispitanih, u nacionalnoj anketi obavljenoj putem interneta, njih 79 odsto, izjavilo je da su svoje mišljenje o presudi formirali prije početka procesa protiv Trampa, a ostali će to učiniti tokom ove sedmice.

Rezultati ankete pokazuju i da 71 odsto ispitanih “veliku” ili “određenu” pažnju poklanja procesu, koji je protiv Trampa pokrenut u Predstavničkom domu, zbog optužbi da je podsticao nasilje u vezi sa upadom njegovih pristalica u zgradu Kongresa 6. januara, kada je poginulo pet osoba.

Preostalih 29 odsto ispitanih ističe da “vrlo malo” i “gotovo nikako” ne prati proces.

Tokom ispitivanja, 47 odsto je odgovorilo da Tramp treba da bude proglašen krivim, oko 40 odsto misli da ne bi trebalo, a 13 odsto “nije sigurno” u presudu.

Rezultati ispitivanja su slični i u drugim anketama sprovedenim u januaru.

Anketa je pokazala da su Amerikanci podijeljeni po stranačkoj liniji i po pitanju da li bi Tramp trebao da obavlja ponovo neku javnu funkciju. Ukupno 51 odsto njih smatra da Tramp ne bi smio da obavlja državnu funkciju u budućnosti, dok 38 odsto misli suprotno, a 10 odsto nije sigurno.

Anketa je obavljena sinoć, nakon prvog dana procesa protiv Trampa. Prikupljeni su odgovori 500 odraslih osoba, između 18 i 65 godina, a ispitivanje je obavljeno putem interneta širom SAD.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos