SAD – Srbi: Osnovana organizacija srpske američke dijaspore – Sava

Foto: Tanjug/SRNA

U SAD je osnovana Srpsko-američka glasačka alijansa – komitet političke akcije /SAVA PAK/, čiji je cilj da zagovara srpske interese u američkom Kongresu i političkom životu te zemlje.

Osnivač i predsjednik ove organizacije, prve takve u istoriji srpske dijaspore, jeste Olga Ravasi, poznata po inicijativi “Srbi za Trampa 2020”, na proteklim američkim predsjedničkim izborima.

Organizacija SAVA predstavlja prvu organizaciju srpske dijaspore, koja je registrovana u formi komiteta političke akcije /PAK/ i predstavlja nasljednika Inicijative “Srbi za Trampa”, saopšteno je iz ove organizacije.

Uočavajući veliku potrebu Amerikanaca srpskog porijekla za kvalitetnim predstavljanjem u Vašingtonu, organizacija SAVA je zamišljena kao transparentni, nestranački komitet političke akcije, koji će podržati pojedinačne kandidate na budućim izborima na svim nivoima i raditi na zagovaranju određene zakonodavne aktivnosti ili javne politike koje su od interesa za srpsko-američku zajednicu.

“U borbi za ostvarivanje nacionalnih interesa, naši neistomišljenici već godinama unazad su dobro organizovani, finansirani i agresivno nastupaju u promociji sopstvenih interesa na Kapitol hilu. Srpsko-američka zajednica u ovome zaostaje već decenijama”, piše u saopštenju.

U tekstu se navodi da će svojim radom novoosnovana organizacija da popuni tu prazninu, kroz aktivnosti zagovaranja i promocije društvene dobrobiti i ukupnog boljitka srpsko-američke zajednice, te kroz direktan pristup i angažovanje u američkom političkom procesu.

SAVA ističe da će biti dodatna snaga postojećim pojedinačnim i organizovanim inicijativama u srpsko-američkoj zajednici, a ne njihova prijetnja.

Ova organizacija navodi, da početak svojih aktivnosti planira učešćem u organizovanju svečanog događaja /Constituional gala/, na kom će govoriti general Majk Flin i Kimberli Klacik, a koji će biti održan 10. marta u gradu Nejpls, u američkoj državi Florida.

U saopštenju se navodi da je njihova stara “Fejsbuk” stranica u blokadi narednih 60 dana, proces rebrendiranja i uspostavljanja novog identiteta ove organizacije je u toku, ali da su i dalje prisutni na “Tviteru”, a odnedavno i na “Linkedinu” i na društvenoj mreži “Gab” /Gab.com/.

U tekstu se navodi da je Inicijativa “Srbi za Trampa”, bez obzira na ishod, predstavljala pionirski korak u organizovanju srpske dijaspore u SAD, da se kao zajednica građanski uključi u američki politički proces.

“Za samo četiri meseca naše lokalne kampanje, pokazali smo uticaj koji možemo imati odgovarajućim pristupom, kontaktima i političkim znanjem o unutrašnjem funkcionisanju Vašingtona”, navodi se u saopštenju ove novoosnovane alijanse.

Ova nova organizacija je oslobođena poreza i prikuplja priloge na dobrovoljnoj bazi, raspoređujući ta sredstva s ciljem da ostvari uticaj na političke kampanje, pruži podršku određenim političkim temama ili podrži kampanje kandidata koji se kandiduju na federalnom nivou, nivou pojedinačnih država i lokalnom nivou.

Ova organizacija je definisana Federalnim izbornim zakonom i registruje se kod Federalne izborne komisije /FEK/, čime se ograničava način na koji može direktno da doprinese izboru određenog kandidata.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos