Grčka – korona: Ugostitelji traže dodatnu pomoć

Foto: Pixabay

Vlasnici restorana i kafića u Grčkoj su zatražili dodatnu pomoć od vlasti, kako bi obezbijedili sredstva za život i zaštitili radna mjesta, nakon nekoliko mjeseci ograničenja poslovanja zbog virusa korona.

Oko 80.000 restorana i kafića, u kojima u Grčkoj, koja zavisi od turizma, radi gotovo 350.000 ljudi, zatvoreno je u septembru i sada im je dozvoljen rad, ali samo radi dostave i narudžbi za ponijeti.

Vlasnik jednog kafića, Dimitris Kacaros /43/, izjavio je da se ne može ovako nastaviti i da ljudi koji žive od ugostiteljstva nemaju za hranu, ukoliko njihov objekat ne radi.

“Mi nemamo ušteđenih 10 ili 20 hiljada evra i mogućnost da se nahranimo u isto vrijeme. Ukoliko radnja ne radi, onda je to kraj”, rekao je Kacaros.

Vlasnici restorana i kafića su, radi predstavljanja svog problema, ubacili ključeve svojih poslovnih objekata u kutije na centralnom trgu u Atini i u drugim grčkim gradovima.

Oni planiraju da u narednih nekoliko dana predaju kutije u kabinet grčkog premijera.

Predsjednik Trgovačke komore u Atini, Janis Haciteodosiju, izjavio je da 45 odsto vlasnika ugostiteljskih objekata tvrdi, da uz trenutne Vladine mjere neće moći da nastave sa radom.

U Grčkoj se ne očekuje skori nastavak rada restorana i kafića, nakon što je grčki premijer Kirijakos Micotakis naredio mjere potpunog zatvaranja u široj oblasti Atine, usljed porasta broja pacijenata u atinskim bolnicama i pojave novog soja virusa korona.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.