Zvezda pisala Vučiću: Da sa navijačima dočekamo Milan!

Foto: crvenazvezdafk.rs

Fudbalski klub Crvena zvezda je danas poslao pismo predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, sa molbom da razmotri mogućnost organizacije utakmice u četvrtak protiv Milana u Ligi Evrope, sa 15.000 navijača na tribinama, što je 30 posto ukupnog kapaciteta stadiona.

“FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu, uz prisustvo 30 posto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa kovid 19”, navodi se u pismu.

Kaže se da je velika želja kluba i miliona zvezdaša, da sedmostrukog šampiona Evrope dočekamo uz podršku sa tribina i da je poznato koliko klubu znači podrška navijača.

“Zbog toga vjerujemo da snagom Vašeg autoriteta mažete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mjere: obezbjeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provjera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA”, naveo je beogradski klub.

Takođe, imajući u vidu da je naša zemlja među svjetskim i evropskim liderima u sprovođenju vakcinacije, dodaje se, vjerujemo da bi rizici bili svedeni na najmanju moguću meru.

“Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd, kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, nadamo se da ćete naći naš zahtjev kao opravdan”, navela je Crvene zvezda u pismu predsjedniku Vučiću, koje su potpisali predsjednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Utakmica između Crvene zvezde i Milana se igra u četvrtak, od 18.55.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.