Amerikanci pozivaju na bojkot Zimske olimpijade u Kini, 2022. godine!

Foto: Pixabay

“Washington examiner” prenosi tekst, u kom se zagovara američki bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, 2022. godine.

Autor teksta, Majkl Valc, član Predstavničkog doma Američkog kongresa, čak povlači paralelu između Olimpijskih igara u Berlinu, 1936. godine i onih koje slijede u Pekingu.

Valc je uticajni član kongresnog Odbora za oružane snage, veteran “Zelenih beretki” u ratu protiv terorizma u Avganistanu, te bivši savjetnik za antiterorističku politiku Bijele kuće i autor knjige “Ratni diplomata”.

Amerikanci se sa radošću osvrću na Olimpijske igre u Berlinu, kao na trenutak u predratnoj eri kad su SAD pobijedile naciste na njihovom terenu i opovrgle njihovu zabludu o rasnoj nadmoći.

Ne samo da je zvijezda trčanja, Džesi Ovens, donio kući četiri zlatne medalje, već je devet medalja američkih crnaca zadalo ogroman udarac propagandnoj mašineriji Adolfa Hitlera, navodi Valc u tekstu.

On tvrdi da se, nakon gotovo 85 godina, SAD približavaju sličnom nizu okolnosti u vezi sa Zimskim olimpijskim igrama 2022. godine u Pekingu.

Valc, čiji tekst portali za političku analitiku tumače kao dalji pritisak SAD na Kinu, tvrdi da se “može ukazati na niz destabilizujućih i opasnih akcija, koje je kineska Komunistička partija preduzela u posljednjih godinu dana – od zataškavanja početka pandemije, preko represivnog suzbijanja i podrivanja sloboda prema građanima Hong Konga…”.

On ponavlja optužbe koje na račun Kine iznosi Bijela kuća o, navodnom, kineskom genocidu nad Ujgurima i ostalim muslimanskim manjinskim stanovništvom, u sjeverozapadnoj kineskoj regiji Sinkjang.

Zato se uticajni Valc zalaže za bojkot Zimske olimpijade u Pekingu 2022. godine i poziva američke kompanije, poput “Najkija” i “Koka-Kole”, da se ne reklamiraju na tim igrama.

Valcu se pridružio republikanski senator sa Floride, Rik Skot, koji je pozvao Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ da preseli igre iz Kine u drugu zemlju, osim ako se Peking odmah ne pozabavi svojim, kako navodi, “kršenjem ljudskih prava”.

Američki političar optužuje MOK, da je “iskvaren novcem Komunističke partije, kao i mnoge druge međunarodne organizacije”.

Portal “Geopolitika” smatra da SAD žele da u sukob sa Kinom, koji su same pokrenule, uvuku čitav svijet – nešto slično kao što rade sa Rusijom još od 2014. godine i početka ukrajinskih sukoba i krize u toj zemlji.

Ako neka međunarodna organizacija ili država ovakve prijedloge ne bude htjela da prihvati, biće stigmatizovana da je “koruptivna”, “preplavljena kineskim novcem”, ucjenama i mitom, procjenjuje portal.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.