Kokoškov pred nastavak kvalifikacija za EP: Nema kalkulacija, znamo svoju misiju

Foto: kss.rs

Selektor košarkaša Srbije, Igor Kokoškov, izjavio je da je tim svjestan svog zadatka u predstojećem kvalifikacionom prozoru za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Kokoškov je izjavio da je svjestan pažnje javnosti i da mu je drago što je veliki broj novinara došao da isprati reprezentaciju pred put u Gruziju, gdje će u FIBA balonu odigrati dvije posljednje utakmice kvalifikacija, protiv Gruzije i Švajcarske.

“Mi smo toga svjesni i svjesni smo naše misije u ovim prozorima. Imamo dvije utakmice koje trebamo da odigramo, nemamo kalkulacije. Na svakom treningu i utakmici imaćemo isti pristup. Znamo šta moramo da uradimo”, rekao je Kokoškov na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

Srbija će 19. februara igrati protiv Gruzije, a dva dana kasnije je rival Švajcarska.

“Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo. Cilj stručnog štaba je bio da vidimo ko je tu i ko je sposoban. Prekjuče smo se se okupili, energija i entuzijazam postoje, to nije upitno, Nema neke filozofije, energija je tu”, rekao je Kokoškov.

Pomoćnik, Dejan Milojević, tim će voditi protiv Gruzije.

“Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo kvalitetnu reprezentaciju, u odnosu na situaciju. Trudiću se da ispunim zamisli selektora Kokoškova”, rekao je Milojević.

Kapiten, Miroslav Raduljica, izjavio je da će tim dati sve od sebe da ostvari dva trijumfa.

“Ovo su već teški prozori i otežani su panedmijom, ali to nama neće biti izgovor. Idemo na pobede, nemam kalkulacija. Daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice. Nemamo zadrške, ni kalkulacija”.

Košarkaš, Aleksa Avramović, kaže da je igranje za reprezentaciju najveća čast.

“Idemo da pokazemo da smo u vrhu evropske i svetske košarke, bez obzira na sastav u kom smo”, rekao je Avramović.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.