Iz Tanzanije doneo mutanta

Austrijanac iz Salzburga je u Tanzaniju otputovao zdraav i prav, a vratio se inficiran južnoafričkim sojem koronavirusa. Da zlo bude veće, zbog njega je zatvorena cela jedna škola.

Slučaj konsultanta za menadžment  iz Salzburga, zbog kojeg je cela jedna škola sa 1.220 učenika i nastavnika zatvorena, pokazuje da je svako putovanje u inostranstvo rizično. Naime, on je početkom februara otputovao u Tanzaniju u sklopu humanitarne misije, gde je otvorio dečji dom. Pre polaska na put su mu urađeni PCR i antigenski test i oba su bila negativna. Na povratku u Austriju, menadžer je doneo i južnoafrički mutirani soj koronavirusa.

Zaraza je otkrivena tek kad je pomenuti stanovnik Salzburga nakon pet dana otišao na testiranje, kako bi skratio obavezni desetodnevni karantin. Nažalost, u međuvremenu su inficirane njegova supruga i ćerka. S obzirom da je devojčica redovno pohađala nastavu, nadležni su sproveli testiranje učenika i nastavnog osoblja, sve su ih poslali na online nastavu i do 26. februara zatvorili školu. Iako za sada nema slučajeva sa simptomima zaraze, na sve učenike i nastavnike se apeluje da izbegavaju socijalne kontakte, dok se porodica iz koje je sve krenulo nalazi u policijskom karantinu. U poruci koju je uputio svim pogođenim sugrađanima, menadžer se izvinio zbog neprijatnosti koju je nenamerno izazvao.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.