Njemačka: Vozačima zabranjeno nošenje kape i naočara za Sunce zajedno sa maskom!

Foto: Pixabay

Vozačima je u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno da nose kape i naočare za Sunce, ukoliko nose zaštitne maske, piše list “Bild”.

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj, u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske, zabranjeno da nose naočare za Sunce i kape, jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate saobraćaj.

“Nošenje kape ili naočara za Sunce, zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Stoga to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Saksonije, Roland Voler.

On je objasnio da se “opšte crte lica” vozača moraju vidjeti na bezbjednosnim kamerama u saobraćaju, prenijela je “Russia today”.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kad sprovode novo pravilo.

U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. februara, obavezno nošenje maski u vozilima, ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva domaćinstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju da nose posebne zaštitne maske u javnom prevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.