SAD – Bajden prijeti Kini: Biće posljedica zbog ljudskih prava

Foto: Reuters

Kina će platiti cijenu zbog kršenja ljudskih prava, rekao je američki predsjednik Džozef Bajden, odgovarajući na pitanje o odnosu te zemlje prema muslimanskim manjinama u zapadnom regionu Sinđijang.

“Biće posljedica po Kinu i on to zna”, rekao je Bajden, misleći na kineskog predsjednika Si Đinpinga. On je govorio na događaju, koji je prenosio CNN.

Si Đinping je kritikovan u svijetu, jer su manjinski Ujguri pritvoreni u logorima i zbog ostalih kršenja ljudskih prava.

Bajden je rekao da će SAD ponovo preuzeti globalnu ulogu u oblasti ljudskih prava i dodao da će raditi sa međunarodnom zajednicom da bi ih i Kina poštovala.

“Kina se veoma trudi da postane svjetski lider, a da bi stekla takav status i mogla to da bude, mora da zadobije povjerenje drugih zemalja”, rekao je američki predsjednik, tokom svog prvog zvaničnog putovanja od kada je postao predsjednik u januaru.

On je rekao da Kina to ne može postići sve dok je uključena u aktivnosti koje su protivne ljudskim pravima.

Bajden je u telefonskom razgovoru sa Sijem prošlog mjeseca, koji je trajao dva sata, naglasio prioritet za SAD, da indo-pacifički region ostane slobodan i otvoren i izrazio zabrinutost povodom problematične prakse u trgovini i stanja ljudskih prava u Kini.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos