Berane – krivolov: Ubijena mečka, policija privela više osoba

Foto: ED ''Breznica''

Crnogorska policija je privela nekoliko osoba iz sela Donja Ržanica, u blizini Berana, za koje se osnovano sumnja da su usmrtili mečku.

“Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeti parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazi i materijali”, naveli su iz crnogorske Uprave policije.

Kako prenosi Radio Berane, vijest da je svirepo ubijena mečka, koja je sa mladuncima “posjetila” gradsku zonu, uznemirila je javnost u Beranama.

“Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku. Nažalost, bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe koji su na terenu, kako bi istražili ko je mogao ovo da učini”, rekao je za lokalni radio jedan od lovaca, Mladen Premović.

On je optužio lovačko udruženje, koje je, kako smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u njihovo prirodno stanište i zaštiti ih.

“Mogu slobodno da kažem, da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. To govori o njihovoj neefikasnosti i nesposobnosti”, kaže Premović.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mjestu Jela-Breze u selu Rovca, a sudbina mečića je za sada nepoznata.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.