Ocjene u svijetu: “Dara iz Jasenovca” vrlo dobro ocijenjena na vodećim sajtovima

Foto: Screenshot/Promo/Twitter

“Dara iz Jasenovca” vrlo dobro stoji na filmskim sajtovima, na kojim je u toku ocjenjivanje kvaliteta ovoga filma i citiranje recenzija.

Tako na poznatom sajtu “Rotten tomatoes”, film ima više od dvije trećine /71 odsto/ pozitivnih kritika, koje su do sada pristigle sa raznih filmskih portala.

Istovremeno, 90 odsto običnih posjetilaca sajta i onih koji su napisali svoje osvrte, pozitivno ocjenjuje film.

Na “Letterbox-u”, na kom film ocjenjuju samo posjetioci iz raznih dijelova svijeta koji su gledali ovo ostvarenje, “Dara iz Jasenovca” ima ocjenu – vrlo dobar /3,8 do 3,9 odsto/.

Na IMDB-u, specijalizovanom portalu za ocjenjivanje filmova, “Dara iz Jasenovca” ima izuzetno visoku ocjenu – 8,7 od mogućih 10 zvjezdica i to na više od 50.000 pregleda.

Na ovom sajtu je jedno vrijeme bilo onemogućeno glasanje, jer je procijenjeno da mnogi glasaju, a da film nisu gledali /srpsko-hrvatski “rat” oko ocjena/.

Onda je IMDB donio odluku da će onima koji se prvi put prijave na ovaj sajt da bi glasali za film i protiv njega, ocjena biti umanjivana za jedan da bi se izbjegle nepravilnosti.

Tako je dotadašnja ocjena filma smanjena za jedan, ali ostvarenje i dalje ima veoma visok rejting, koji je blizu devet zvjezdica.

U velikoj većini, pozitivne ocjene filma su uslijedile po dolasku ovog ostvarenja u američke bioskope i na razne manje festivale.

Film “Dara iz Jasenovca”, autora Predraga Antonijevića i scenaristkinje Nataše Drakulić, biće premijerno prikazan na RTRS-u i RTS-u večeras u 20.00 časova.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.