Večeras na RTS-u i RTRS-u TV premijera filma “Dara iz Jasenovca”

Foto: Promo/Screenshot

Film “Dara iz Jasenovca”, režisera Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, večeras će imati ekskluzivnu televizijsku premijeru na Radio- televiziji Srbije i Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/.

Film će na oba kanala biti prikazan u 20.00 časova.

RTRS je otkupio ekskluzivna prava za BiH za emitovanje filma i serije “Dara iz Jasenovca”, navela je ova medijska kuća, isto kao i RTS u Srbiji.

Film je premijerno prikazan 25. novembra, u Gračanici.

Sniman na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, film “Dara iz Jasenovca” je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac, u Drugom svjetskom ratu.

Ova drama se osvrće na period Drugog svjetskog rata, kad poslije velike ustaško-njemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru.

Među glavnim glumcima u ovom ostvarenju su Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji glume roditelje male Dare, koju igra Biljana Čekić.

Još nekoliko glumaca iz Republike Srpske glumi u ovom filmu – Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Jokić, Dragoslav Medojević, Sandra Ljubojević i Nikolina Friganović.

Prvi dio filma je sniman na lokaciji sela Kolut, u blizini Sombora, gdje je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane sa upravnim objektom, pretvorena u zloglasni logor Jasenovac, a drugi dio na lokalitetima Bele Crkve.

Scenograf je Goran Joksimović.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.