Medvedev: Ne znam šta Novak radi

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser, Danil Medvedev, pričao je o dominaciji Novaka Đokovića svetskim tenisom.

Medvedev, koji je od danas svjetski reket broj tri, izgubio je lako u tri seta finale Australijan opena i pokušao je da nađe razloge poraza od Srbina.

Novinari su insistirali da Rus prokomentariše, kako to da Novak Đoković uvijek pobjeđuje? I šta to radi da ne mogu protivnici da ga zaustave?

“Da budem iskren, ne znam. Ima taj neki osjećaj, pretpostavljam da voli ovaj teren u Melburnu i podlogu, iako je mijenjaju svake godine. Osjeća pravu atmsoferu ovdje, loptice drugačije odskaču u Melburnu ili US openu. Ne bih o tome pričao zajedno sa Rolan Garosom i Vimbldonom”, počeo je Medvedev.

Medvedev nije znao da pronađe pravi odgovor.

“Ima nešto u Melburnu što mu se jako sviđa, pričam samo o tenisu. Zato je pobijedio ovdje devet puta. Ne znam da li je to servis, bekhend ili forhend. Sve zajedno, čini mi se”.

Gdje svrstava Medvedev Đokovića, da li kao najtežeg u karijeri?

“Rangiram ga među tri najteža sa kojima sam igrao. Takmičio sam se sa Federerom i Nadalom, ali svi ostali su daleko. To pokazuju činjenice i brojevi. Možemo da se borimo sa njima, možemo da dobijemo neke mečeve i titule, ali je procenat na njihovoj strani”, zaklučio je.

Izvor Nezavisne novine/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.