SAD – avionski prevoz: “Junajted erlajns” prizemljio 24 “Boinga 777”!

Foto: Pixabay

Kompanija “Junajted erlajns” je saopštila da je prizemljila 24 svoja aviona “Boing 777”, nakon što je jednom od njih otkazao motor prilikom polijetanja prije dva dana.

Avion sa 231 putnikom i 10 članova posade je bio primoran da se vrati na aerodrom u Denveru. Nije bilo povrijeđenih.

Komadi motora su pronađeni razbacani u obližnjem naseljenom području. Avion je poletio prema Honoluluu, u trenutku kada mu je otkazao desni motor.

Kao odgovor na incident, Japan je zatražio od svih prevoznika koji koriste “Boing 777” sa istim motorom “pret i bitni 4.000”, da izbjegavaju njegov vazdušni prostor, prenio je BBC.

“Boing” je objavio da podržava odluku Japana i preporučio je suspendovanje letova svih “777” sa ovakvim motorom, dok traje istraga o incidentu. Proizvođač je saopštio da se trenutno u svijetu koristi 69 aviona ovog tipa sa ovakvim motorom.

Prema podacima američke Federalne administracije za avijaciju /FAA/, “Junajted” je jedini prevoznik u SAD sa ovakvim avionima, a ima ih još u Japanu i Južnoj Koreji.

FAA će održati sastanak sa “Boingom” i predstavnicima kompanije koja je napravila motor.

Za sada je utvrđeno da su se polomile dvije lopatice unutar motora i da je bilo oštećenja i na drugima. Glavni dio trupa aviona je pretrpio manju štetu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.