BiH – Granična policija: Njemačka donirala opremu u vrijednosti oko 200.000 evra

Foto: PR

Savezna policija Njemačke je donirala Graničnoj policiji BiH opremu – taktičke rukavice i zaštitna odijela, ukupne vrijednosti oko 400.000 KM, što je oko 200.000 evra.

Sporazum o donaciji su potpisali direktor Granične policije BiH, Zoran Galić i oficir za vezu Savezne policije Njemačke, Florijan Vedekind /Florian Wedekind/.

Oprema će biti raspoređena u jedinice Granične policije BiH za podršku i kontrolu, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Galić je istakao da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH.

“Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. Naši policajci su svakodnevno izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija će im uveliko pomoći u efikasnoj zaštiti granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija”, rekao je Galić.

Oficir za vezu, Vedekind, je najavio da će i u narednom periodu biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati dalji razvoj ove policijske agencije, te zahvalio Galiću za uspješnu suradnju.

Dosad su realizovane brojne aktivnosti uz podršku Njemačke, te donirane različite vrste opreme, s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim tim povećanja opšte i bezbjednosti na granici.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.