Rusija razočarana odlukom EU o sankcijama

Foto: Pixabay

Odluka EU da uvede sankcije Rusiji, zbog zatvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, je “razočaravajuća”, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Saopštenje je izdato kao reagovanje na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja, koji je saopštio da su se evropski ministri spoljnih poslova saglasili u vezi sa proširenjem sankcija Rusiji.

“Konstantno iznošenje protivzakonitih i apsurdnih zahtjeva za `oslobađanje` državljanina Ruske Federacije, koji je osuđen za ekonomsko krivično djelo u ruskom sudu, na teritoriji naše zemlje i u skladu sa ruskim zakonom, smatramo kategorično neprihvatljivim”, ističu iz Ministarstva.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova je izjavio za agenciju “RIA novosti”, da se Evropskoj uniji “pokvarila ploča”, a predsjedavajući Odbora za međunarodne poslove ruske Državne dume, Leonid Slucki, smatra da će sankcije biti samo još jedan korak ka degradaciji odnosa EU sa Rusijom.

Njemački ministar spoljnih poslova je izjavio, nakon sastanka Savjeta EU za spoljna pitanja, da su se ministri Unije saglasili u vezi sa novim pojedinačnim sankcijama Rusiji zbog slučaja “Navaljni”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.