Crna Gora – korona: I Herceg Novi od sutra zatvoren!

Foto: Pixabay

Herceg Novi će od sutra, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, biti zatvoren i biće treća crnogorska lokalna zajednica kojoj je određena ova mjera, poručili su danas predstavnici Instituta za javno zdravlje.

Prema preporuci Instituta, od ranije su zatvoreni Budva i Tivat.

Na današnjoj konferenciji za novinare Instituta je saopšteno i da neće raditi ugostiteljski objekti u Danilovgradu, Tuziju i Baru.

Nove mjere se odnose i na zabranu organizovanja rekreativnih aktivnosti na otvorenim i javnim mjestima, što se odnosi na zabranu rada panoramskog točka, vrteški i luna-parkova. Takođe, zabranjuje se prodaja kafe za nošenje.

I dalje nije obavezan PCR test za dolaske iz susjednih Srbije i BiH, dok će za ulazak u Crnu Goru od sutra biti potreban PCR test za one koji dolaze iz Luksemburga, Bocvane, San Marina, Slovačke i Bugarske.

Novim mjerama se preporučuje rad od kuće u državnim i privatnim preduzećima.

Direktor Instituta, Igor Galić, kaže da ove mjere nisu protiv građana, već za njih.

“Primijećeno je da veliki broj osoba odlazi iz opština koje su zahvaćene mjerama u druge opštine. Zbog toga smo danas donijeli nove mjere za Tuzi, Danilovgrad i Bar”, rekao je on i ocijenio da je trenutna epidemiološka situacija složena, lokalna transmisija velika, a zdravstveni sistem opterećen.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos