Uhapšen bivši predsjednik Barselone!

Foto: Reuters

Španska policija je ušla danas na stadion Barselone, u okviru operacije potrage i zapljene.

Kako prenosi “El Pais”, uhapšeni su bivši predsjednik Đozep Marija Bartomeu, direktor Oskar Grau, čelnik pravne službe Roman Gomes Ponti i predsjednički savjetnik Đaume Masferer.

Španski mediji su izvijestili da je operacija povezana s prošlogodišnjim “Barsagejtom”, u kom su klupski zvaničnici optuženi za kampanju “blaćenja” sadašnjih i bivših igrača, koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsjedniku Bartomeuu.

Bartomeu i njegov upravni odbor su podnijeli ostavke prošle godine, zbog kontroverze oko Lionela Mesija.

Tadašnji čelnici kluba su unajmili kompaniju, čiji je cilj bio popravljanje imidža kluba u javnosti, a ta kompanija je kreirala nekoliko lažnih naloga na društvenim mrežama, koji su klevetali igrače, kao i opozicione članove menadžmenta Barselone.

Policija je saopštila da je izvršeno nekoliko hapšenja, nakon istrage Službe za finansijski kriminal. Nije potvrđeno ko je ili koliko je osoba uhapšeno, ali su se mediji ”dokopali” imena uhapšenih.

Španski mediji javljaju da je među uhapšenima i Bartomeu, koji je bio predsjednik kluba između 2014. godine i 2020. godine.

Iz Barselone su saopštili da sarađuju sa policijskim i pravnim vlastima, u istrazi o angažovanju marketinške kompanije za nadzor medijskih mreža.

Izvor Nezavisne novine/B92/SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.