Velika Britanija: Novi zakon protiv seksualnih predatora

Foto: Pixabay ilustracija

Sportski treneri i sveštenici, koji su imali seksualne odnose sa licima starim 16 ili 17 godina, a koja su im data na staranje, biće procesuirani prema novom zakonu, kojim su prevaziđene ranije rupe u zakonodavstvu, javlja “Sky news”.

Veliki dio novog zakona, koji je predstavljen u donjem domu britanskog parlamenta, uključuje propise i mjere koje se odnose na sprečavanje odraslih osoba od povjerenja, da se upuste u seksualne veze sa licima mlađim od 18 godina.

Novi zakon se odnosi na slučajeve takozvanih seksualnih predatora, koji koriste svoj uticaj na mlade ljude, što ih čini podložnim i ranjivim za zlostavljanje.

“Srećni smo što je, nakon neumorne kampanje, Vlada napokon saslušala naše apele i pristala da zatvori te rupe u zakonu”, rekao je Piter Venles iz Nacionalnog udruženja za sprečavanje zlostavljanja djece /NSPCC/.

On je rekao da ovaj zakon šalje jasnu poruku, da djeca i omladina mogu da se bave vannastavnim aktivnostima koje vole, bez rizika da će ih seksualno uznemiravati upravo osobe kojima oni vjeruju i od kojih traže podršku.

Novi zakon predviđa oštrije zatvorske kazne i za različita druga krivična djela, odnosno do 10 godina zatvora za skrnavljenje spomenika, a oštrije mjere su predviđene za političke demonstracije i lokacije takozvane nomadske populacije.

Doživotna robija je predviđena za vozače koji su ubili nekoga, za ubice djece i teroriste. Dvije godine zatvora za napad na radnika službi za vanredne situacije, umjesto dosadašnjih 12 mjeseci.

Takođe, uvode se oštrije mjere za napade nožem, a policija će dobiti veća ovlašćenja da zaustavi i istraži osumnjičene.

Takođe, više nema automatskog ranijeg puštanja na slobodu za nasilnike i seksualne prestupnike, navodi “Sky news”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos