Imunizacija: Vjerovatno postoji veza između vakcine “Astra Zeneka” i ugrušaka

Foto: Youtube printscreen

Pal Andre Holme, profesor na Univerzitetu u Oslu i specijalista za poremećaje krvarenja, procjenjuje da vjerovatno postoji veza između vakcine proizvođača “Astra Zeneka” i slučajeva krvnih ugrušaka.

“Oprezno ću reći da postoji veza – razumno je vjerovati da postoji veza između činjenice da su pacijenti nedavno vakcinisani, te da su nakon toga imali nuspojave, koje su vrlo rijetke”, navodi Holme za Norvešku Radio-difuznu korporaciju.

On kaže da se imuni odgovor na ovu vakcinu, izgleda, ponekad manifestuje pokretanjem krvnog ugruška i smanjenjem trombocita.

“Znamo za slična stanja koja uzrokuju neki lijekovi”, objašnjava Holme.

On precizira da “imuni odgovor nakon vakcinacije, koji uzrokuje stvaranje antitijela, može da unakrsno reaguje sa površinskim proteinima na trombocitima i pokrene sistem zgrušavanja krvi, tako da se stvori krvni ugrušak”.

Norveška je obustavila vakcinaciju “Astra Zenekinom” vakcinom na 14 dana, zbog nekoliko prijavljenih slučajeva krvnih ugrušaka.

Jedna žena je u tridesetim godinama umrla na sjeveru Norveške, nakon krvarenja u mozgu. To se dogodilo 10 dana nakon što se vakcinisala.

Takođe, tri mlađa zdravstvena radnika su hospitalizovana nakon vakcinacije zbog krvnih ugrušaka, a jedan od njih je preminuo.

Norveška agencija za lijekove i dalje istražuje ove slučajeve. Još nije dokazano da je “Astra Zenekina” vakcina povezana sa krvnim ugrušcima, ali nije ni demantovano.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos